Hybrid electronics

06-03-2018 12:48

Wat zijn hybrid electronics?

Hybrid electronics zijn in principe hetzelfde als flexible electronics. Hoewel, aan hybrid electronics is een extra component toegevoegd, namelijk een microchip genaamd Integrated Circuit. Door de combinatie tussen de IC en gedrukte zilversporen is het mogelijk om deze hybride electronics toe te passen op folie met flexibelere functionaliteiten, wat voor veel nieuwe innovaties kan leiden.

Integrated Circuit (IC)

Deze microchip is een semi-conductor die kan dienen als een microprocessor of computer geheugen. Hierdoor is er de mogelijkheid om data op te slaan en programma’s te draaien op hybrid electronics. Deze chip wordt gebruikt om verscheidene elektronische componenten te vervangen met slechts een kleine IC chip, wat een grote rol heeft gespeeld in de miniaturisering van producten. Dit geeft de IC chip veel gebruiksflexibiliteit.

Hybrid electronics met RFID

Het is mogelijk om RFID-antennes te drukken op de flexibele electronics folie. Hierdoor kan de data die een IC chip opslaat, door middel van een RFID-antenne worden gedownload en geüpload naar andere media’s. Dit kan gedaan worden via wifi, bluetooth en NFC. Deze overdracht van gegevens kost weinig energie. Dit is zeer geschikt voor de overdracht van data tussen bijvoorbeeld bushokjes en lantaarnpalen. Daarnaast worden RFID-tags gebruikt voor veel dagelijkse consumentenproducten zoals bankpassen, autosleutels, identiteitspapieren en toegangsbewijzen.

Op dit moment wordt er nog onderzoek gedaan naar nieuwe mogelijkheden middels hybride electronics om nieuwe toepassingen te creëren.

De beste technologie gebruiken applicaties

Vergeleken met bijvoorbeeld plastic electronics, hebben hybrid electronics steeds meer populariteit gewonnen. Het is vaak een uitdaging om deze hybrid electronics een automatisch fabricatieproces te geven, aangezien deze erg dun en flexibel zijn en worden geplaatst op producten die ook dun zijn. Deze moeten consistent en op een lage temperatuur met elkaar worden verbonden.

Indien u meer wilt weten over hybrid electronics, dan horen wij graag van u!
Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier of bel ons op 0495 695 578.

Leverings voorwaarden     -     Sitemap   -     Copyright © 2017 Metafas    -     Ontwerp & realisatie: www.orange-design.nl